De Stichting The New Entrepreneur

Is een kleine stichting gevestigd in Zwolle die zich inzet om het ondernemerschap in Nederland te vergroten.

Met behulp van bestaande ondernemers, partners, banken en de overheid zijn wij in staat om onze projecten uit te voeren…

lees meer

ZomerOnderenemer IJsseldelta 2020 gestart

Op 6 juli zijn een groot aantal jongeren uit de regio Zwolle, in de leeftijd van 15 t/m 22 jaar, gestart met het project ZomerOndernemer. Zij krijgen de gelegenheid een eigen bedrijf op te zetten en ervaring op te doen met het ondernemerschap. Het project is hiermee een uniek alternatief voor een vakantiebaan. En zeker in deze periode die gedomineerd wordt door het Corona virus een mooie gelegenheid om nieuwe coronaproof bedrijfsideeën te ontwikkelen.

Het project duurt 6 weken en is gestart met een driedaagse training in Zwolle. De aankomende zes weken zullen de ‘ondernemers’ zelfstandig aan de slag gaan met hun bedrijf. Waarbij ze ondersteund zullen worden door ervaren coaches. Daarnaast zal elke donderdagmiddag een terugkombijeenkomst georganiseerd worden waarbij er workshops gegeven worden. Van de deelnemers schrijft 25% tot 30% zich in bij de Kamer van Koophandel. Maar ook de jongeren die zich niet inschrijven, krijgen een groter netwerk en worden ondernemender.
ZomerOndernemer bewijst dat jongeren kunnen verrassen met hun ideeën, frisheid en ambitie.

Het project geeft jongeren de kans om zich ondernemende vaardigheden eigen te maken. Vaardigheden die meer en meer van belang worden in de toekomst en helpen bij het starten van een onderneming, bij het succesvol afronden van een opleiding of bij het actief betreden van de arbeidsmarkt. Het project wordt gefinancierd uit bijdragen van de gemeenten, de Rabobank, CCHO, Fonds21 en Instituut GAK.