De Stichting The New Entrepreneur

Is een kleine stichting gevestigd in Zwolle die zich inzet om het ondernemerschap in Nederland te vergroten.

Met behulp van bestaande ondernemers, partners, banken en de overheid zijn wij in staat om onze projecten uit te voeren…

lees meer

Van een droom naar werkelijkheid

Van kleins af aan ben ik al fan van stijlvolle auto’s als Mercedes, Bentley en Ferrari. Toen ik op mijn achttiende mijn rijbewijs had, kwam mijn grote droom uit.
Ik mocht als bijbaan in een Mercedes-Maybag en een Bentley zakenlieden rondrijden. De auto’s waren van de eigenaar van een pluimveeslachterij waar ik vakantiewerk deed.

Tijdens vakanties huurde ik vaak samen met mijn vader een boot. We waren allebei zo enthousiast over varen, dat we samen besloten om een vaarbewijs te halen.
Door leningen uit mijn netwerk lukte het me om een boot te financieren: Een Hermes Speedster! Dit is een klassieke speedboot die eruit ziet als een retro Porsche. Je scheurt daar echt mee over het water.
Ik besloot mezelf en de boot te verhuren om geld te verdienen en mijn leningen af te betalen.

Ik zag de advertentie van ZomerOndernemer op Facebook, dacht er een tijdje over na en heb me twee dagen voor de start toch nog aangemeld. Gelukkig maar, want ik heb in het traject flink wat ondernemers skills opgedaan en mijn netwerk uitgebreid.
In het traject kreeg ik veel tips en tricks voor een goede boekhouding en de workshops waren erg interessant en goed geregeld. Ook zal ik de Lean methodiek van het onderdeel marketing niet snel vergeten.

Harry en Peter waren waardevolle steunpilaren en ik heb veel nieuwe contacten opgedaan, zoals Melanie. Zij maakt videoreportages van bruiloften en onderling verwijzen we naar elkaar. Naast tochten met zakenlieden vaar ik namelijk ook romantische boottochten voor kersverse bruidsparen.
Ik kwam niet om te winnen, maar heb de beker als winnaar van de regio IJsseldata
wel met grote trots in ontvangst genomen. Dit heeft me ook mooie publiciteit opgeleverd.

Naast mijn studie ga ik in volle vaart mijn bedrijf verder opzetten. Ik zit te denken aan samenwerkingen met restaurants, om lunches of diners te combineren met mijn boottochten. Ook ga ik mijn baan als privéchauffeur verder opzetten en uitbreiden. Misschien ga ik in de toekomst het varen en rijden in luxe vaar- en voertuigen wel tezamen aanbieden.

Patrick Fliers, Rièra