De Stichting The New Entrepreneur

Is een kleine stichting gevestigd in Zwolle die zich inzet om het ondernemerschap in Nederland te vergroten.

Met behulp van bestaande ondernemers, partners, banken en de overheid zijn wij in staat om onze projecten uit te voeren…

lees meer

Ook ondernemen in de sport is teamwork

Dansschool Bellyssima heeft in Ahoy de prijs voor ‘Best Startende Sportondernemer 2019’ in ontvangst genomen. Sportbedrijf Rotterdam organiseerde dit jaar in samenwerking met Stichting TNE voor het eerst een programma om beginnende sportondernemers op weg te helpen.

Na het startschot van Richard Krajicek, directeur van het ABN AMRO World Tennis Tournament, pitchten alle vijftien deelnemers hun sportonderneming met een korte video. De jury koos hieruit Dansschool Bellyssima als winnaar. Die begon in 2018 met het aanbieden van buikdanslessen in het centrum van Rotterdam.

Voor ondernemers in de sport begint lesgeven vaak als een hobby. Ze geven bijvoorbeeld één uur in de week bootcamptraining naast een fulltime baan. Wil je dit uitbouwen, dan krijg je te maken met vragen als: hoe match je je aanbod met de doelgroepen in de wijk? En hoe doe je eigenlijk je administratie? Het programma Sportondernemer geeft daarop antwoord.

‘Je start met drie dagen voltijds trainen voor het ondernemerschap,’ legt Ronald van Ombergen, directeur van Sportbedrijf Rotterdam uit. ‘Daarna komen de deelnemers nog vijf dagen terug voor coaching, om te leren van deskundigen en van elkaar. Want ook ondernemen in de sport is teamwork.’ Dat blijkt ook uit de opzet van het programma, dat werd samengesteld door trainers Harry Bakker en Wesley dos Santos van The New Entrepeneur, in opdracht van Sportbedrijf Rotterdam. Alida Vreden-Cyrus van Cyrus Company zorgde voor de verbinding tussen de partijen en coördineerde het project.

Adrijana Beumer mag nu € 7.500,-, besteden via Sportbedrijf Rotterdam aan bijvoorbeeld online communicatiemiddelen of doelgroeponderzoek. Adrijana wil, naast haar lessen in het Centrum en Oude Westen, uitbreiden naar meerdere gebieden in Rotterdam. Adrijana: ‘Ik wil nóg meer dansles aanbieden, zodat meer vrouwen zich aan kunnen sluiten bij onze sisterhood’. Sportaanbieders kunnen terecht bij de sportregisseur in hun deel van de stad. Zo helpt Sportbedrijf Rotterdam startende en bestaande sportondernemers met de praktische kant van een bedrijf runnen, zoals het vinden van de juiste locatie, een samenwerking aangaan of een nieuwe doelgroep vinden. Sportbedrijf Rotterdam wil alle Rotterdammers aan het sporten krijgen.